Is het een dagbesteding, is het een kerk, is het een moskee, is het een vergaderruimte voor allerlei instanties, is het een speelruimte voor kinderen, is het een kinderopvang, is het een dierenopvang? Ja het is een paradijs op aarde voor geloven en  non-geloven onder een dak.

Samen dikke vrienden 

.

Vragen van verschillende mensen:

Maand December

- Hoe kan ik actief voor de stichting zijn? 

Wilt u meedenken.

- Zijn  mensen helpen, zorgen voor het milieu alleen taken voor de overheid en hulporganisaties of kan ik als mij zijnde ook een bijdrage hier aan leveren?

- Hoe regel ik dingen thuis, hoe maak ik contact met anderen, anderen kunnen natuurpersonen zijn of overheid en dergelijke?

- Wie doet wat?

- Hoe verstandig is het om lid te worden van een vereniging en dergelijke?

- Hoe belangerijk is het om samen te zijn in de maatschappij ( mijzelf halen uit eenzaamheid)?

- Ik wil mijn kinderen graag vrij laten in wat ze doen, hoe maak ik dat veiliger?

Er zijn veel taken en hierbij  verwijst stichting samen alsahaba mensen ook naar andere instantie.

 

De hele maand heeft stichting samen alsahaba lezingen gehouden over Kerst .

Ook heeft samen alsahaba kerst gevierd en gekeken hoe kerst over de hele wereld gevierd word en hier een mooie mix van gemaakt. Ook hebben we de verjaardag van de profeet Mohammed gevierd. 

Met hulp van hapjes van voornamelijk Syrië en Afrika En natuurlijk hebben we ook Oud en nieuw gevierd met Nederlandse oliebollen. Stichting Envora had een discussieronde over huisgeweld en wij waren er ook aanwezig.

 

 

Dag van de minima

 

9 december waren wij van stichting samen alsahaba aanwezig bij de dag van de minima wij waren daar aanwezig met hapjes en allerlei andere lekkere dingen deze gebeurtenis vond plaats bij de klinker het gebouw waar nu de bibliotheek zich bevind. We hadden eten en drinken van 15 verschillende nationaliteiten.